Collection Detail CHARDONNAY

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CHARDONNAY

Blending : 100 % Chardonnay Grand Cru
Harvest : 2017 + 57% Reserve Wines
Dosage : 6g/L of sugar, disgorged in October 2020

Tasting Notes :
Sight : Pale gold colour with silvery glints. The bubbles are fine and vibrant.
Nose : From the glass come out very gourmand pastry aromas (brioche, butter). There are also delicate
aromas of ripe stone fruits, such as vine peach, and also grapefruit.
Palate : The first impression is intense. The fruity notes found on the nose are sublimated in the palate. Creamy bubbles give champagne a delightful touch.

 

In other words, this Blanc de Blancs offers us a very fine balance between the freshness of Chardonnay and the gourmandise of the reserve wines. The finish is more mineral, we recognize the signature of the terroir Grand Cru from Oger.
A perfect aperitif wine, a white fish with a slightly lemony sauce or scallops with citrus fruits can just as easily find the right answer with the typical “Côte des Blancs” of this Chardonnay.

 

Food / Champagne Pairing

Tartare De Tourteau D’aneth Et Coriandre, Brunoise De Mangue, Ceviché De Saint-Jacques
Une Création De L’atelier De Luca. Http://Atelierdeluca.Free.Fr/

Preparation

Preparation of the prawns : Peel the prawns, Thread them on skewer and coat them with sesame seeds and stir-fry them for a few minutes in olive oil. Remove the prawns and deglaze with the orange juice. Let reduce for a few minutes by half and stir lightly in butter. Season and set aside. Mango Brunoise : Wash and peel the mango, then cut it into brunoise, set aside. In a small bowl, combine the crab, chopped dill, coriander, and lime juice. Season and set aside. Scallops ceviche : Chop the scallops into small cubes, then mix them in another bowl with the lime juice, a spoonful of chopped shallot, olive oil, salt and pepper. Leave to marinate for 1 hour in a refrigerator.

Ingredients

18 large prawns 200 gr of crab meat / edible crab 8 scallops 1 bunch of dill 1 bunch of coriander 1 lime Olive oil

Dressage

On a large round plate, using a round cookie cutter, place the tartar, mango brunoise lightly seasoned with olive oil and finally the scallops ceviche. Top it off with a skewer of Gambas

ALCOHOL ABUSE IS DANGEROUS FOR HEALTH. TO CONSUME WITH MODERATION

Champagne Esprit De Chapuy - Tél: (+33) 03 26 57 51 30 - Contact@Esprit-Chapuy.Fr
10 Rue De Champagne - Zone D'activité - 51190 OGER

Mentions Légales

Reviews

Elodie et sa sœur, Aurore ont su avec beaucoup de finesse et d’élégance continuer le travail de plusieurs générations sur ce magnifique terroir de la Côte des blancs
Julien Et Claire Trinh
Agence Vin (Région Provence)
In Deutschland verkaufe ich einen kleinen Teil der Champagner des Familienweinguts Chapuy. Die trockenen und extratrockenen Champagner „L´Ésprit de Chapuy“ werden von meinen Kunden gerne angenommen. Sie sind spritzig und leicht und finden einen immer grösser werdenden Abnehmerkreis, gerade bei meinen Champagnertastings. www.chateau-champagne.de
Gabriela Büssemaker
Château Champagne, Kempten, Allemagne
L'Esprit de Chapuy : Ce sont des Champagnes avec un Esprit libre dans l'élégance et la finesse, un Esprit mais aussi une Âme, l'âme de deux créatrices qui ont su donner vie à une gamme de vins traduisant bien le Terroir d'Oger et le cépage Chardonnay. Il en résulte des Champagne frais finement aromatiques, droits et sincères, alliant matière et élégance à la bulle fine et aérienne :" l'Esprit de Chapuy ".
Christian Desnoues
Région Lyonnaise
La vie n’est QUE relation et ne vaut d’être vécue que grâce à la relation ! Elle est ouverture, enrichissement et découverte… Or mon histoire avec Esprit de Chapuy c’est : - une rencontre via un ami client de la maison de longue date - une rencontre avec la Côte des Blancs et son chardonnay, donnant à L’ESPRIT de CHAPUY sa grande finesse - une rencontre avec une maison riche d’une passion, transmise au fil de nombreuses générations, pour le champagne : symbole de célébrations, de chaleureuses et joyeuses festivités… - une rencontre avec une génération dirigeante 100% féminine... Les étiquettes d’Esprit de Chapuy en sont la preuve : élégantes, dynamiques, pétillantes… - Enfin, je dois avouer que j’ai plaisir à travailler avec les femmes du vignoble …Elles sont souvent carrées, claires, efficaces …et j’aime vraiment bien cela ! « La femme est l’avenir de l’homme » non ?.. alors « What Else ?.. » ;o)
Hervé Pellerin
Region Normandie - EPICURE’S