Collection Detail TERROIR

Home / Collection Detail TERROIR

TERROIR

Blending : 51% Pinot Meunier & Pinot Noir • 49 % Chardonnay
Harvest : Harvest 2017, Blended with 49 % of Reserve Wines
Dosage : 6g/L of sugar

Tasting Notes
Sight : A straw yellow colour, supported by a fine and persistent foam.
Nose : A nose both fresh and fruity, where gourmand notes of yellow fruit are expressed (vine peach, Mirabelle-plum)
Palate : A fresh and delicate attack on the palate, we find the gourmand notes previously perceived on the nose. The tasting of this wine ends with purity and minerality.

A fine and fruity cuvée for any occasion. This cuvée is ideal for weddings as well as receptions with friends and family. Flexible and gourmand, it goes well with many dishes such as petits fours, and desserts (apple pie).

 

Food / Champagne Pairing

Feuillantine De Jambon De Reims Aux Moûts De Raisin, Petite Salade De Légumes Croquants

Preparation

Roll out and cut the puff pastry into 6 squares. Brown and sprinkle with sesame seeds and bake at 160 °C. Peel and julienne the carrots, and julienne the cucumbers and courgettes without peeling them and without removing the core. Add sprigs of flat-leaf parsley, season with oil and vinegar, salt and pepper. Peel and wash the mushrooms, sauté in butter, cut the Reims ham into cubes. Heat the veal juice, add the violet mustard and whip up the sauce with butter. Cut the puff pastries in half, arrange the mushroom and mushrooms and Reims ham inside.

Ingredients

Feuillantine – 480 g Reims ham – 300 g of button mushrooms – 50 cl of veal juice – 100 g purple mustard with grape must – 250 g butter – 300 g puff pastry – 1 egg – 1 tbsp. white sesame seeds Crunchy vegetable salad – 80 g cucumbers – 80 g courgettes – 80 g carrots – ¼ bunch flat-leaf parsley – 1 tbsp. olive oil – 1 tbsp. Reims vinegar

ALCOHOL ABUSE IS DANGEROUS FOR HEALTH. TO CONSUME WITH MODERATION

Champagne Esprit De Chapuy - Tél: (+33) 03 26 57 51 30 - Contact@Esprit-Chapuy.Fr
10 Rue De Champagne - Zone D'activité - 51190 OGER

Mentions Légales

Reviews

Elodie et sa sœur, Aurore ont su avec beaucoup de finesse et d’élégance continuer le travail de plusieurs générations sur ce magnifique terroir de la Côte des blancs
Julien Et Claire Trinh
Agence Vin (Région Provence)
In Deutschland verkaufe ich einen kleinen Teil der Champagner des Familienweinguts Chapuy. Die trockenen und extratrockenen Champagner „L´Ésprit de Chapuy“ werden von meinen Kunden gerne angenommen. Sie sind spritzig und leicht und finden einen immer grösser werdenden Abnehmerkreis, gerade bei meinen Champagnertastings. www.chateau-champagne.de
Gabriela Büssemaker
Château Champagne, Kempten, Allemagne
L'Esprit de Chapuy : Ce sont des Champagnes avec un Esprit libre dans l'élégance et la finesse, un Esprit mais aussi une Âme, l'âme de deux créatrices qui ont su donner vie à une gamme de vins traduisant bien le Terroir d'Oger et le cépage Chardonnay. Il en résulte des Champagne frais finement aromatiques, droits et sincères, alliant matière et élégance à la bulle fine et aérienne :" l'Esprit de Chapuy ".
Christian Desnoues
Région Lyonnaise
La vie n’est QUE relation et ne vaut d’être vécue que grâce à la relation ! Elle est ouverture, enrichissement et découverte… Or mon histoire avec Esprit de Chapuy c’est : - une rencontre via un ami client de la maison de longue date - une rencontre avec la Côte des Blancs et son chardonnay, donnant à L’ESPRIT de CHAPUY sa grande finesse - une rencontre avec une maison riche d’une passion, transmise au fil de nombreuses générations, pour le champagne : symbole de célébrations, de chaleureuses et joyeuses festivités… - une rencontre avec une génération dirigeante 100% féminine... Les étiquettes d’Esprit de Chapuy en sont la preuve : élégantes, dynamiques, pétillantes… - Enfin, je dois avouer que j’ai plaisir à travailler avec les femmes du vignoble …Elles sont souvent carrées, claires, efficaces …et j’aime vraiment bien cela ! « La femme est l’avenir de l’homme » non ?.. alors « What Else ?.. » ;o)
Hervé Pellerin
Region Normandie - EPICURE’S